Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Almanya Sel Felaketi 2021

Almanya'da Tarihin En Büyük Sel Felaketi

Ölü Sayısı 157'yi Aştı

Selin Ardından Birçok Yer Tanınmaz Hale Geldi

Almanya'yı temmuz ayı ortasında vuran sel, ülkenin yakın tarihindeki en büyük sel felaketi olarak kayıtlara geçti. Sel felaketi, 200'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken, birçok yer tanınmaz hale geldi.

Batı Almanya ve Doğu Belçika'daki Eifel Dağı bölgesini vuran selde Belçika'da 31 kişinin hayatını kaybettiği belirlenirken, Almanya'da hayatını kaybedenlerin sayısı 157'ye yükseldi. Kayıpların artmaya devam etmesi bekleniyor.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, sel felaketleriyle ilgili yaptığı açıklamada, küresel iklim değişikliğiyle mücadele çağrısında bulundu. Steinmeier, "Bu felaket bize iklim değişikliğinin sonuçlarını acı bir şekilde hatırlattı. Bu mücadeleyi birlikte vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Almanya'da sel felaketinden etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmaları ve yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Selin yol açtığı hasarın milyarlarca euroyu bulması bekleniyor.

Bu korkunç sel felaketi, iklim değişikliğine karşı harekete geçmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamaktadır. Bu trajediyi unutmamalı ve gelecek nesillerin benzer felaketlerle karşı karşıya kalmaması için gerekli adımları atmalıyız.


Comments